Uw Zoekresultaten

Verkoop je huis zelf | Tips & Tricks

Door zelfverkocht on 16/05/2017
Verkoop je huis zelf | Tips & Tricks
Opmerkingen:0

Met commissies van vastgoedmakelaars die tot wel 6% van de uiteindelijke verkoopprijs van uw woonst kunnen bedragen, wint de particuliere verkoop van vastgoed aan populariteit in Vlaanderen.

Tips & Tricks om je huis zelf te verkopen

Men zegt wel eens dat de eerste indruk de belangrijkste is, deze maak je tenslotte maar één keer. Daarom is het belangrijk dat je bij het plaatsen van een vastgoed advertentie op platformen als Immoweb, Zimmo, … alleen foto’s gebruikt die jouw woonst op de best mogelijke manier weergeeft.

Enkele vuistregels alvorens u foto’s trekt:

  • Opruimen. Het lijkt evident, maar zelfs kleine storende elementen zoals papier op tafel, een tas koffie in de keuken of een volle wasmand in de berging hebben een veel grotere impact op potentiele kopers dan je je kan inbeelden.
  • De- personaliseren. We zijn allemaal fier op onze kinderen en willen dit liefst van de daken schreeuwen en ook onze hobbies verdienen het om ten toongesteld te worden, maar hier heeft een potentiele koper geen boodschap aan. Verwijder daarom alvorens u foto’s trekt even alle persoonlijke zaken zoals foto’s en kunstwerkjes van de kinderen.
  • Vermijd huisdieren en huisdier gerelateerde zaken op de foto’s. De kat is dol op haar krabpaal,maar ook deze haal je best even weg voor de foto’s en bezichtigingen.
  • Niemand in beeld. Zorg er voor dat de foto’s enkel de woonst weergeven en niet tante Nathalie. Let dus ook extra op bij spiegels !
  • Vergeet de ramen niet! Zorg er voor dat deze blinken en open de gordijnen. Zo kan je de ruimte optimaal belichten vor de foto’s. Foto’s trek je ook best overdag, let wel even op de reflectie van de zon.
  • Trek geen scheve foto’s en probeer zowel vloer als plafond in beeld te krijgen. Vermijd het weergeven van te veel details.
  • Geen vogels, noch kikkers. Dit wil zeggen, houdt het toestel op ongeveer 1.60m – 1.80m hoogte als u fotografeert. Dit geldt natuurlijk vooral voor binnenshuis. Buitenshuis kan drone- fotografie een voordeel zijn mits de omgeving van de woonst unieke eigenschapen heeft zoals bos, weiland of zelfs een centrum ligging.

Onthoud vooral wat u aantrekkelijk vindt aan de woning. Beschikt de woning over een mooie open leefruimte, laat dit dan zeker naar voor komen. Zijn er leuke of authentieke elementen uit een ver verleden van de woonst aanwezig, vergee deze ook niet mee te nemen in de presentatie.

Voorkom dat uw eigendom in de massa verdwijnt en houdt deze tips in het achterhoofd als u zelf denkt te verkopen.

 

 

Share

Vergelijk